Såg också att jag hade skrivit fel i mitt förra inlägg, där det står kostnader ska överskriften vara ALLMÄN SKÖTSEL, mycket noga att inte läsa kostnader..
Nu till alla kostnader som kommer på köpet när du skaffar Karl!
- Att ha en gammkarl är absolut inte billigt, en karl äter otroligt mycket och sliter ut sina kläder snabbare än vi hinner byta trosor.
- De tänkter inte på vad en oljefläck kan göra med ett par byxor?!
- En duktigt karl kan ofta tjäna sina egna slantar till sitt uppehälle. Har man en skicklig karl som kan ta sig ut i skogen kan han bidra med lite älgkött. För det är ju på hösten man kan se dom springa runt i skogen (i flock) för att jaga älg. Men se till att JUST din karl har tillstånd, dvs licens, för detta. Man kan ju som sagt inte låta de springa runt i skogen hur som helst.. Har de inte licens och blir tagen på bar gärning så blir det en ännu dyrare historia.
- ETT TIPS, om din karl saknar just detta intresse för att springa runt och döda massa sokyldiga djur så kan du köpa en bär och svampbok för att försöka göra honom intresserad att på något sätt försöka bidra till hushållet.
- Men är din karl inte intresserad att bidra med någonting, så kan du vara så säker på att din lön inte kommer att räcka till annat än mat och nya kläder till din karl. För var så säker på att en karl vet inte hur man köper nya kläder!! Vill du inte skämmas över att ha honom vid din sida så får du nog lov att bidra med nya kläder!
Männens olika Raser
Det finns ett stort antal olika karlraser. Vid resor till sydligare länder slås man av hur många lösdrivande karlar som finns på gator och stränder, Visst är det lätt att glömma allt förnuft när man ser in i ett par bejdande, sammetsbruna ögon...
Men vi vill ändå rekomendera några av våra svenska ökända raser.
- Vi väljer härmed att presentera den jämtrasen. Vad som kännertecknar jämtrasen är framförallt dess lugna psyke, relativt "lätt" uppfostrade, MEN de behåller din lekfullhet långt upp i åldrarna. Alla färger och kroppsbyggnader är godkända. Då jämtrasen är framavlad i ett strängt klimat så vistas de ofta utomhus vintertid, då också gärna i flock, förträdesevis på en snöskoter!
- En könsmogen jämtkarl tycker om att visa upp sig tillsammans med sina artfränder på dansstället. Det är där som parningslekarna inleds. I jakten på en ägarinna kan till och med slagsmål utbryta. Vi avråder dock från att välja någon av de "riktiga" stridstupparna eftersom de kan bli svåra att få någon riktig pli på. De kan i vissa fall morra och anfalla sin ägarinna! Om detta nu inträffar måste man omedelbart säga ifrån och visa vem som bestämmer. Det ger honom en trygghet och att han får veta sin plats. Även den lugnaste jämtrasen kan ibland brusa upp och försöka ta kommandot. Det är då det verkligen gäller att bestämt men vänligt tillrättavisa honom.
- Du bör i ett tidigt stadium bestämma om du vill ha en inne eller en ute karl. Väljer du en inne karl så bör du tänka på att motion är otroligt viktigt. En innekarl kan annars bli passiv och hemfalla åt öldrickande framför V75 på lördagarna. Det är inte svårt att lära en karl enklare små sysslor, såsom att gå och handla eller dra barnvagnen runt kvarteret. Glöm inte heller att ge honom rikligt med beröm. Karlar sporras då och utför villigt sina små små tjänster som de själva anser som ett av de största som hänt. Och vill gärna också påtala det fler än en gång. Men som sagt, det är bara att slå dövörat till!
Nästan gång i TILL DIG SOM TÄNKT SKAFFA KARL DEL 3, berättar jag lite om hur du uppfostrar din karl och hur avel går till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar