Sagt ord och kastad sten kan inte tas tillbaka!

måndag 14 december 2009

Svenska Hjältar 2009


  • Hossein Afshin är en Svenska Hjältars Skyddsängel 2009, för att han räddade livet på en sexårig pojke som föll från ett fönster på sjätte våningen.
  • Liv Kjellberg är Svenska Hjältars Barnhjälte 2009, för att hon har visat mod och handlingskraft i kampen mot mobbing på sin skola. Liv vände sin utsatta situation till något positivt för andra.
  • Madelene Sundström är Svenska Hjältars Medmänniska 2009. Madelene är en Svensk Hjälte för att hon, utan att tveka och med fara för sig egen säkerhet, räddade Natalie från att bli våldtagen en mörk natt i somras.
  • Anna Rydmark Venegas är en Svenska Hjältars Kämpe 2009 för att hon under 18 år hjälpt papperslösa flyktingar att få sjukvård.
  • Moussa N’diaye är Svenska Hjältars Eldsjäl 2009 för att han under nio år vigt sitt liv åt Gävles ungdomar. Moussa har tränat och coachat dem i både basket och i livet – mot att de sköter skolan.
  • Sam och Stina Dahlgren är Svenska Hjältar 2009 för att de under 58 år tagit hand om och stöttat utsatta, hemlösa och ensamma människor i Stockholm. De mottog priset som årets Livsgärning.
Men gissa om jag gråtit till detta program,. så fantastiska insatser människor gör. Och jag tycker det är ett väldigt fint program där människor får hyllas, stiga fram i rampljuset och ta till sig av alla applåder, allt jubel!
Så, som Mark sa, gå och ut och bli en hjälte så får kanske du också stå där på scenen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar